Publicat en Uncategorized

ELS NENS I NENES DE P5 HEM TREBALLAT ELS SENTITS!!!

Enguany els nens i nenes de P5 hem estudiat “els sentits” dins de la unitat didàctica del cos.
Després de fer la part teòrica, hem realitzat la part pràctica que ha consistit en fer diferents activitats manipulatives, dinàmiques, experimentals …
Per treballar aquestes activitats hem utilitzat material de la vida quotidiana com són: aliments, sucs, begudes, colònia, cotó, espuma, cartró …
Per tal de fer-ho més amè vàrem realitzar tres activitats a l’aula (gust, olfacte i tacte) i dues activitats al pati (oïda i vista).

ACTIVITATS:
El sentit del gust:
Vam posar plats amb diferents aliments: llimona, pebre, xocolata en pols, sucre, sal, olives … L’activitat consistia en tapar els ulls a l’alumne, provar els aliments i endevinar quins eren mitjançant el gust. Això es repetia amb cada membre del grup fins que tots ho haguessin provat.


El sentit de l’olfacte:
Vam posar gots amb diferents olors: vinagre, colònia, cafè, llimona, coca-cola, suc de préssec … L’activitat consistia en tapar els ulls a l’alumne i mitjançant el sentit de l’olfacte endevinar què era. I així, consecutivament fins que tot el grup ho hagués provat.

El sentit del tacte:
Vam posar diversos materials de diferents textures: espuma, palets de fusta, cartró, cotó, llauna, paper de seda, suro, paper de vidre, vellut … Cada alumne havia de manipular i experimentar el tacte de cada un i dir com era: tou, dur, fi, gruixut, rugós, fred … .

El sentit de l’oïda:
Cada nen va treure la seva cadira al pati. Vam jugar al joc de les cadires. El joc consistia en donar voltes al voltant de les cadires mentre la mestra picava de mans, quan deixava de picar els nens s’havien d’asseure. Però, un es quedava sense cadira i s’eliminava. Així fins que va quedar el guanyador.

El sentit de la vista:
Vam fer una rotllana al pati i vam jugar al joc del “veig-veig”. Utilitzant elements de l’entorn de la natura, peces de vestir que portaven ells i quelcom que hi hagués al pati.

Els nens i nenes es van mostrar molt participatius i van gaudir moltíssim d’aquestes activitats.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s